ראש הישיבה

ראש הישיבה


ראש הישיבה

הרב יוסי שטרן שליט"א

הרב יוסי שטרן נולד בשנת תשל"ב, וזכה בנערותו לגדול בישוב שבי-שומרון, עם משפחתו – מחלוצי ההתיישבות בשומרון. הרב למד בישיבת ההסדר מעלות, במחזור הראשון של התלמידים עם הגעת הרב וייצמן לראשות הישיבה, והושפע רבות מלימוד תורת ארץ ישראל, בייחוד בלימוד נשמת התורה. במהלך שירותו הצבאי שירת בחטיבת הצנחנים, ויחד עם חברים עבר לשרת באוגדה 98, כשהם מסונפים ליחידת הקומנדו מגלן.

לאחר נישואיו לעפרה, בתו של הרב ויצמן, עברה המשפחה לישוב אלון מורה שם שימש הרב יוסי כר"מ כחמש שנים בישיבה הגבוהה. בישיבה למד רבות מהנהגתו של הרב אליקים לבנון, ובמקביל מתורתו החסידית של הרב יצחק גינזבורג בקבר יוסף. בשנים אלו השתתף הרב בהוויה היישובית באלון מורה כחבר מזכירות ומפקד כיתת הכוננות.

מגיל צעיר הרהר הרב יוסי במחשבה על הקמת ישיבה ארצישראלית, ולאחר העקירה מגוש קטיף וצפון השומרון גמלה בליבו ההחלטה להצטרף לתנועה של "התנחלות בלבבות" ולהקים ישיבת הסדר במקום הצורך. ואכן, בשנת תשס"ב נקרא לדגל להקים את הישיבה בעכו.

שלושה תחומים מעסיקים את הרב בהנהגת הישיבה: חינוך, פיתוח דרך הלימוד של "איחוד הלכה ואגדה" ויזמות חברתית ערכית.

  1. חינוך. הרב, הנמצא רוב שעות היום בבית המדרש, מאמץ גישה חינוכית אקטיבית שנדמה שהייתה פחות מצוייה בעולם הישיבות.
  2. איחוד הלכה ואגדה. דרך הלימוד שהתווה בישיבה ממשיכה את קריאתו של הרב קוק ל'תחיית הקודש', וכפי שספג בישיבת מעלות, הגילוי של החלק הרוחני שבתורה כפי שהוא מופיע דרך סוגיות הגמרא. הרב מוסיף לזה הלכי רוח ומבנים הלקוחים מהקבלה והחסידות.
  3. יזמות חברתית. בעיני הרב, הרחבת המעגלים וכניסת תלמידים נוספים לבית המדרש מזמינה את התורה 'לעלות למגרש' ולקחת אחריות על הזהות היהודית של המדינה. עצם מיקום הישיבה בעכו מהווה חיזוק הישוב היהודי בגליל בכלל ובעכו בפרט, ובד בבד מחנך את התלמידים לנקיטת יוזמות חברתיות והתנסויות מעשיות.

כחלק מתפיסת הגאולה המאחדת בדורנו, עיצב הרב יוסי בית מדרש של ארץ ישראל שיש בו רמי"ם כמעט מכל גווני הקשת של הישיבות, המנעימים זה לזה לומדים ומלמדים בהרמוניה.

לצד התנדבות מערכתית בקהילה, הקים הרב יוסי עמותות בת של הישיבה שמתמקצעות ופועלות לממש את הייעוד המעשי. 

מדרשת מרחביה, כיום מדרשת לימוד וסיור גליל, הוקמה בשנים הראשונות של הישיבה לזכרו של תלמיד הישיבה עמיחי מרחביה הי"ד נפל בקרב בבינת ג'בל. המדרשה פועלת בתחומים הבלתי פורמאלים בהיקף גבוה, בין השאר במעורבות בנעשה בעיר העתיקה. במקביל הקים הרב עמותה נוספת של הישיבה, הקשורה בטיפוח יזמות תעסוקתית. בשנים האחרונות, נוכח ערעור מעמד המשפחה, הקים הרב יוסי יחד עם רעייתו עפרה את מרכז המשפחה בעכו, שנועד לחיזוק האמון המשפחתי כמנוע צמיחה יהודי.

בהנהגתו את בית המדרש ובשלל פעולותיו, מגשים הרב את האימרה המלווה את הישיבה וחרותה מעל ארון הקודש – "תלמוד גדול שמביא לידי מעשה".

Share by: