מידע לשמיניסטים

דרכי רישום לשבו"ש בישיבה

רישום באמצעות גוגל דוקס

ליצירת קשר עם אחראי שבו"שים

שו"ת שבו"ש - נכתב על ידי אחראי השבו"שים

הישיבה בעכו כבר כמעט 20 שנה בעיר ואפשר להגיד שהיא ממש החייתה את העיר מהמצב שבו היא הייתה. ראש הישיבה שם לישיבה דגש על המשפט מהגמרא "תלמוד גדול שמביא לידי מעשה", לימוד תורה שהוא רלוונטי לחיים, לימוד תורה שמביא לעשייה בכל תחומי החיים והחברה. הלימוד בישיבה הוא לימוד מגוון, לא רק גמרא בעיון אלא גם סדרי אמונה, הלכה, תנ"ך ועוד. בהמשך ללימוד התורה, הישיבה משלבת התנדבויות בעיר עם ילדים מהחטיבות ביניים החילוניות בעיר, פרוייקט של לימודי יהדות עם סטודנטים חילוניים, בחגים יציאה ברוב עם להאיר את העיר ולשמח אותם כל חג במועדו (בחנוכה להדליק נרות בבתים בעיר, שמחת תורה בבתי הכנסת..), השתתפות בעמותת "בית הגלגלים" ועוד..
בישיבה יש מגוון של תלמידים וכל אחד יכול למצוא את עצמו. רבנים וחצר"מים מגוונים ומלווים צמוד כל תלמיד.


>> מה סגנון הלימוד אצלנו?
סגנון ישיבתי עדין. 2-3 סדרי גמרא, יחד עם שילוב רחב של לימודי אמונה, תנ"ך מוסר והלכה. שהלימוד יהיה מכוון אל החיים, פרקטי ומעניין. דוגמא מיוחדת בישיבה, קניין תורה- בשעה 9:00 בכל יום כל כיתה עם הר"מ שלה, דנים בסוגיות אקטואליות, שאלות באמונה, לומדים ספרי אמונה חשובים, בדרך כלל מתפתח שיח ודיון רלוונטי לחיים.

>>שיטת הלימוד בישיבה
ישנם סוגים שונים של שיטות, גיוון רחב בין הרבנים השונים והכיתות השונות. הדגש בישיבה הוא על הליווי האישי.

>>כמה מילים על ההווי החברתי
ההווי החברתי בישיבה הוא גבוה מאוד. אין דיסטאנס בין שיעורים, כולם מכירים את כולם. גם בחור שלא ברמה הכי גבוהה חברתית יכול לעלות על הגל. אין לחץ חברתי ללימוד, ואפשר להגיד שהאווירה החברתית היא דגל חשוב בישיבה.

>>מה מיוחד בישיבה?
הלימוד בא בטוב וגם פעילות חברתית מחזקת את הרמה. יש בית חם אצל אברכים, וערב שעור, לפעמים עושים ערב חדר. הישיבה מביאה הרצאות מתחומים שונים. יש שבתות תוכן מיוחדות, בכלל האווירה בשבת היא תענוג, יש גם שבת שעור שנוסעים למקום אחר, בישיבה מתקיים סיור לימודי, טיול ישיבתי, התכנסויות ישיבתיות בנושאים שונים, השקעה גדולה מאוד בסידור של חברותות בוגרות בערב כדי שיהיה חיבור טוב ולימוד עם חשק. יש בישיבה גם קוד של 'תורה דיליה' שזה אומר שתלמידים יוצרים תכני לימוד כמו כתיבת מאמרים לחנוכה, סבב של ד"ת בקניין תורה של ימי חמישי, גם החצרמי"ם של שעור א מוסיפים הרבה לקליטה ולליווי. יש מן כנות הטבעית שעוזרת לתלמידים להתעורר ולרצות כל אחד בדרך שלו.

>>מה זה "תלמוד לידי מעשה"? אפשר דוגמא?
הכוונה שהתורה תשפיע על הרצון שלנו לקחת אחריות על החיים המעשיים. הטלפון הרגיל אותנו להיות פאסיביים לצפות לשמוע ופחות ליזום ולעשות. בישיבה גם הלימוד עצמו מכוון לדרכי מחשבה פעילה. וכמובן גם עשייה חברתית תוך הישיבה וגם מחוץ לה, מעורבות והתנדבות בקהילה ובעיר. 
דוגמאות: לימודי זהות יהודית עם תלמידי חטיבת ביניים חילונים, הישיבה הקימה בית מדרש לסטודנטים חילונים שבאים פעם בשבוע ל 4 שעות. לקראת כל חג יש מבצע ברחבי העיר, כמו הדלקת נרות בשכונות, מאפיה של מצות בפסח שבאים הרבה קבוצות ללמוד ולחוות את האפיה, יש התנדבות של חסד, לפעמים בגמ"ח , עם זקנים, עם בעלי צרכים מיוחדים. לפני שנה הצטרפה קבוצה של בני מנשה לישיבה, כעת הם משרתים בגולני במסלול הסדר עתידים לחזור לישיבה. לאחרונה הישיבה מתעניינת בעזרה לגיור וקרוב אצל עולי ברה"מ.
חשוב להדגיש שהעיקר בישיבה הוא הלימוד, והפעילות היא ערוץ של 2-4 שעות להביא את הלימוד לידי מעשה. 


>> איך עובד תהליך הגיוס? מתי מתגייסים, לאן? אורך השירות?
החיול מתחיל בתחילת שיעור ב, באיזור סוכות (נוב' למיניינם) והגיוס עצמו הוא באיזור פורים (מרץ). מי שהוא קרבי מקבל יחד עם חבריו יחידה אחת מבין היחידות הקרביות, כל שנה משהו אחר (השנה קיבלו גולני), מי שמועניין לעשות צנחנים זה גיבוש בנפרד. שריון יקבל מי שהוא בעל פרופיל של שריון. לגבי תפקידי ג'וב– משתנה בהתאם לצורכי הצבא ולפי המיונים שהבחור יעשה כשיגיע הזמן. אורך השירות הוא בין שנה וארבע-לשנה ושש תלוי בתפקיד (ואם הוא עושה מסלול בייניש כמובן).


>> איך אתם מכינים את הבחורים לצבא?
הכנה מנטלית ורוחנית- נעשית על ידי הרבנים, לו"ז מובנה ומסודר יחד עם מרצים מבחוץ-

הכנה פרקטית(מה הולך להיות בצבא ומה לקנות)- נעשית על ידי בוגרי הצבא משיעורים ד' וה'.

הכנה פיזית – למי שרוצה בכל שנה יש קבוצה שעושה כושר קרבי ישיבתי בשעות הערב עם בחור רציני שסיים צבא.

>> הקשר עם החיילים בפועל.
*יש רב שאחראי על קשר עם חיילים וגם אחראי חיילים מכמה שיעורים כדי לתת אפשרות לאחד שעבר צבא לתת רעיונות בעניין ולאחד משיעור א' לבצע.

*אחת לחודשיים משתדלים לקיים ביקור חיילים שיוצא מהישיבה יחד עם רב, 3-4 תלמידי ישיבה, חבילות ממתקים, חטיפים ושתייה.

*עלון ישיבה- נעשה על ידי תלמידים מהישיבה ונשלח לרוב צמוד למועד ביקור ואם לא אז בוואטסאפ.

*קבוצת וואטסאפ משותפת לרבנים, אחראי חיילים וחיילי הישיבה מהגזרות השונות, מעלים לשם עדכונים שוטפים על הישיבה וכן החיילים מעדכנים על מצבם. סירטוני פרשת שבוע וחיזוק מהרבנים בכל שבוע ומסרי חיזוק בתקופות של סגירות.

*מכתבים אחת לתקופה נשלחים מכתבים לחיילנו לחיזוק מאת חברים מהישיבה.

*כל פעם שחייל מגיע לבקר בישיבה הוא מתקבל בחום, דואגים לו גם לשיחה עם רב/ראש הישיבה ואם זה שבת אז לו"ז מיוחד עבור חיילים. בנוסף יש תחרות שבסופה החייל שביקר הכי הרבה זוכה בפרס בחנות הספרים בישיבה.

>>למה הוקמה הישיבה בעיר עכו?
עכו היא עיר של 5000 שנות הסטוריה, כשיוצאים מאזור המרכז מגיעים לגליל כבר מרגישים אווירה אחרת, רגועה יותר , שורשית יותר. בעכו עצמה עיר מעורבת הישיבה נמצאת באזור היהודי, ופועלת בכל רחבי העיר (אין שום חיכוך עם ערבים בכל המובנים). כשנמצאים בעיר שהיא במבחן לאומי , שותפים לאתגר ורואים את ההצלחה של ההתקדמות היהודית בעיר זה מרגיש שאתה חלק, עושה את החיים יותר גדולים עם סיפור, עם כיוון שהולך איתנו אחר כך לאורך כל הדרך!

>>התנאים הפיזיים של הבחורים
הפנימייה גדולה ומרווחת, בכל חדר ישנים חמישה בחורים, מקלחת שירותים לכל חדר. תנאים טובים. גם הקרבה לרכבת מנגישה ומקילה מי שצריך לנסוע ולחזור לביתו, באופן בטוח, מהיר ונעים. 
הארוחות מגוונות מאוד. למי שעוד רעב יש בחדר האוכל פירות, שוקולד למריחה ולחם בשפע.
בבית המדרש לכל תלמיד יש מקום משלו, יש הרבה מקום לספרים אישיים וחפצי לימוד אישי.

>>האם קיימת תוכנית בוגרים?
בשנים האחרונות מתגבשת כל שנה קבוצה שנשארת ללמוד בישיבה שנים נוספות, בתוכנית מסודרת בשבילה. כולל רב לשיעור עם לוז מיוחד ומותאם לבוגרים.

>>הקשר עם התלמידים
הקשר האישי הוא אחד מהדברים המיוחדים בישיבה. מתקיימים שיחות אישיות רבות, ואף הזמנה לביתם של הרבנים.


ישיבת ההסדר עכו - תלמוד גדול שמביא לידי מעשה!

דרכי רישום לשבו"ש בישיבה

ליצירת קשר עם אחראי שבו"שים

רישום באמצעות גוגל דוקס

Share by: